Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Meryem’in babasından darbe girişimine şiirli tepki

Son günlerde tüm dünyaya örnek olacak şekilde milli irademize sahip çıkmamız ve birlik beraberlik içinde olmamız sanata da ilham oldu. Ülke gündemimiz, Meryem Uzerli'nin Almanya'da yaşayan babası Hüseyin Uzerli'nin yeni bir şiir yazmasına sebep olmuş, Çanakkale'de 15 Temmuz gecesinden karelerin yer aldığı şahane bir fotoğraf sergisi açıldı, Bodrum'da yaşayan heykeltıraş Hasan Cingiz, üzerinde çalıştığı Köroğlu heykelinde birlik beraberliği simgeliyor.

ŞİİRİN ADI 'DARBE'
Geçtiğimiz aylarda, Meryem Uzerli'nin babasının yeni çıkardığı şiir kitabından ve torununa yazdığı şiirden bahsetmiştim. Hüseyin Uzerli şimdi de ülke gündeminden esinlenerek yeni bir şiir yazmış. Yolladığı eposta'da, "Türkiye'deki darbe girişimi aşağıdaki şiiri yazmama sebep oldu" diye yazmış. Ben de izniyle şiiri sizlerle paylaşıyorum. Uzerli şiirde, hayat kurtarmaya yemin etmiş bir askerin acımasız ortaklığıyla böyle bir işe nasıl kalkıştığına tepki veriyor. Şiirin adı da Darbe.


DARBE...
'Karnın senin ama, karnındaki sen değilsin!'
Diye sessiz bir çığlık yükselir semaya
En güvenli sandığı o kutsal yerden,
Engellenmek istenince yaşamı
Dünyaya hazırlanan korumasız bu canın
Hem de hayat kurtarmaya yemin etmiş birinin
Acımasız ortaklığıyla...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA